Dekenaat Tongeren

kerken Tongerenlijn

Menu:

 

 

 

 

 

Zaden van het Woord

Wie zijn wij ?

Actviteiten

Speciaal voor jongeren

Contacteer ons

Wie zijn wij ?

zaden 2

De gemeenschap "Zaden van het Woord" is een nieuwe katholieke gemeenschap. Op aanvraag van de Braziliaanse aartsbisschop Mgr. Alberto Taveira Corrêa werd de gemeenschap in 2004 in Palmas (Brazilië) gesticht door het echtpaar diaken Georges Bonneval en zijn vrouw, Marie-Josette.
De gemeenschap werd erkend op 29 maart 2005 als een privaatvereniging van gelovigen. De gemeenschap bestaat uit leden met verschillende levensstaten (alleenstaanden, gehuwden en gezinnen, Godgewijden, priesters) die geheel hun leven in dienst stellen van missie, ten bate van het leven van de wereld. Het is een contemplatieve en missionaire gemeenschap die aanwezig is in Brazilië, Portugal, België en Canada.
In maart 2011 is een kleine groep missionarissen in Hasselt aangekomen op aanvraag van Monseigneur Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, om mee te helpen aan de nieuwe evangelisatie. In oktober 2015 is de gemeenschap verhuisd naar Tongeren om zich te vestigen in het Clarissenklooster.
Het charisma van de gemeenschap “Zaden van het Woord” is Gods Woord verkondigen op een bereikbare manier en de “zaden van het Woord”, die in de harten en de levens van de mensen verborgen zijn, proberen te zoeken en naar waarde te schatten. In haar nieuwe huis begint de gemeenschap haar charisma beter te beleven door het ontvangen van mensen voor gebedsmomenten, geestelijke begeleiding, voor retraiten, bezinningsdagen of stille dagen. De gemeenschap stelt de deuren van het klooster ook open om groepen te ontvangen.
Om gevolg te geven aan de oproep van Paus Franciscus heeft de gemeenschap ook de opdracht om  buitenshuis mensen te ontmoeten: zieken of bejaarden bezoeken, werken met de armen…
De gemeenschap is ook beschikbaar om communie-, vormsel-, gebedsgroepen of scholen te bezoeken om er de gemeenschap voor te stellen of over een bepaald thema te spreken. Het is ook mogelijk om parochiale missies te organiseren… Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

Opname inkleding 6/8/2016 (Zaden van het woord) om 10u30 (GMT +2)
Video church (Sementes) 6 august 2016 10:30 (GMT +2)

Foto's (photography) van de viering vind je hier

Foto's downloaden kan via deze link (downloading)

terug naar boven

onze activiteiten :

Zaden

spaghettidag

spaghetti

Zondag 29 januari van 11u30 tot 14u en van 17u tot 19u

Kom genieten
van onze “goddelijke spaghetti”
en steun onze gemeenschap
en ons werk van evangelisering

Menu:
soep
spaghetti
dessert

Prijs: 15€ Kinderspaghetti 15€

inschrijven voor 22 januari

Februari

- 1 ste donderdag: Heilig uur* – 02 feb – VAN 20u tot 21.30u
- 1ste vrijdag: stille aanbidding *–03 feb – VAN 10u t.e.m 17u
- 1ste Zaterdag – 4 feb –  van 10u tot 16u:
1) Bezinningsdag rond het religieuze leven *- “Ik heb haar lief gekregen... en ik werd een vereerder van haar schoonheid.” (W 8, 2) - Een levensverhaal van een verlangen, een dorst… een liefde. - Spreker: Pater Gabriël Goossens, Nobertijn, Abdij van Tongerlo
2)  ‘STRALENDE KUNST’* – kunst jongerengroep (van 15j tot 30j)

- Avonden van het Verbond* – Iedere bijeenkomst bestaat uit drie stappen: Gebedsdienst / Broederlijk avondmaaltijd/ Bijbelse weg. Het doel van deze ontmoetingen is de liefde voor God en voor de Kerk uit te wisselen met een smaak voor het Woord van God,                                    gemediteerd en gestudeerd met anderen – 09 feb van 19u tot 21.30u

terug naar boven

Speciaal voor jongeren

- 1ste Zaterdag – 4 feb –  van 10u tot 16u:   ‘STRALENDE KUNST’* – kunst jongerengroep (van 15j tot 30j)

Graag uw aanwezigheid op voorhand bevestigen via e-mail of telefoon.

terug naar boven

Contact

e-mail:

mailzaden.belgie@gmail.com
Zaden van het Woord
Clarastraat 1
B-3700 TONGEREN
Telefoon: + 32 12 39 33 25


terug naar boven