Dekenaat Tongeren

lijn

Menu:

 

 

 

 

 

banner zaden

Wie zijn wij ?

Actviteiten

Speciaal voor jongeren

Contacteer ons

Wie zijn wij ?

Foto: De gemeenschap in Tongeren

De gemeenschap "Zaden van het Woord" is een nieuwe katholieke gemeenschap. Op aanvraag van de Braziliaanse aartsbisschop Mgr. Alberto Taveira Corrêa werd de gemeenschap in 2004 in Palmas (Brazilië) gesticht door het echtpaar diaken Georges Bonneval en zijn vrouw, Marie-Josette.
De gemeenschap werd erkend op 29 maart 2005 als een privaatvereniging van gelovigen. De gemeenschap bestaat uit leden met verschillende levensstaten (alleenstaanden, gehuwden en gezinnen, Godgewijden, priesters) die geheel hun leven in dienst stellen van missie, ten bate van het leven van de wereld. Het is een contemplatieve en missionaire gemeenschap die aanwezig is in Brazilië, Portugal, België en Canada.
In maart 2011 is een kleine groep missionarissen in Hasselt aangekomen op aanvraag van Monseigneur Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, om mee te helpen aan de nieuwe evangelisatie. In oktober 2015 is de gemeenschap verhuisd naar Tongeren om zich te vestigen in het Clarissenklooster.
Het charisma van de gemeenschap “Zaden van het Woord” is Gods Woord verkondigen op een bereikbare manier en de “zaden van het Woord”, die in de harten en de levens van de mensen verborgen zijn, proberen te zoeken en naar waarde te schatten. In haar nieuwe huis begint de gemeenschap haar charisma beter te beleven door het ontvangen van mensen voor gebedsmomenten, geestelijke begeleiding, voor retraiten, bezinningsdagen of stille dagen. De gemeenschap stelt de deuren van het klooster ook open om groepen te ontvangen.
Om gevolg te geven aan de oproep van Paus Franciscus heeft de gemeenschap ook de opdracht om  buitenshuis mensen te ontmoeten: zieken of bejaarden bezoeken, werken met de armen…
De gemeenschap is ook beschikbaar om communie-, vormsel-, gebedsgroepen of scholen te bezoeken om er de gemeenschap voor te stellen of over een bepaald thema te spreken. Het is ook mogelijk om parochiale missies te organiseren… Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.
terug naar boven

Live stream tijdelijk engagement als leden van de gemeenschap van het verbond Zaden van het Woord Tongeren

Uitzending zondag 16/06/2019 vanaf 16u45 (Belgium Time UTC + 2)

Klik op het pijltje midden in het beeld om de uitzending live te volgen

17u: stille aanbidding

18u: vespers met uitspreken van het engagement

Zondag 16/6/2019 spreken 5 volwassenen hun tijdelijk engagement uit van 1 jaar als leden van de Gemeenschap van het Verbond Zaden van het Woord.

Ze engageren zich zo mee in de missies en volgen een specifieke vorming elke 2de en 4de donderdag van de maand.

Dit engagement is ontstaan vanuit een groep volwassenen die samen kwamen op de avonden van het verbond te Riemst. Vanuit die bijeenkomsten vonden ze de weg van verbondenheid naar de spiritualiteit van de gemeenschap en wilden ze zich zo dieper wilden engageren. Ze ontvangen tijdens het uitspreken van hun engagement ook hetzelfde kruis dat de gemeenschap draagt, hetzij in een kleiner formaat.

Klik op het pijltje om de viering live mee te volgen. (click on the arrow in the image to see live video)

onze activiteiten :

Sacrale dans

 

Programma maand juli:

 

Het volledige programma vind je hier

Programmaoverzicht jaar 2018-2019:

Het volledige jaaroverzicht vindt u hier

 

terug naar boven

Speciaal voor jongeren

augustus:

*Graag uw aanwezigheid voor deze activiteiten op voorhand bevestigen via e-mail of telefoon.
Gemeenschap Zaden van het Woord - Clarastraat 1 – Tongeren
e-mail: zaden.belgie@gmail.com / Tel.: 012 39 33 25  of GSM: 04 88 90 62 59

terug naar boven

Contact

e-mail:

mailzaden.belgie@gmail.com
Zaden van het Woord
Clarastraat 1
B-3700 TONGEREN
Telefoon: + 32 12 39 33 25

Foto: De gemeenschappen van Tongeren en Tongerlo samen.

terug naar boven