Dekenaat Tongeren: Kerkgemeenschap Tongeren / Herstappe

lijn

Menu:

 

 

 

 

 

Welkom op de aanmeldpagina : Voorinschrijving Heilige Vormsel

Via deze bladzijde kan je laten weten dat je je kind graag zijn Heilig Vormsel zou willen laten doen. Zo kunnen we je dan nadien alle verdere informatie bezorgen over het Heilig Vormsel. Als je weet wat het hele project inhoudt, kan u uw kind na ontvangst van die informatie definitief inschrijven

Om verder te gaan is het belangrijk eerst de juiste pastorale eenheid te kiezen waar je ZELF WOONT. Alleen door het maken van een juiste keuze, kom je terecht bij het juiste aanmeldformulier dat naar de juiste persoon doorgezonden wordt.

Even voor alle duidelijkheid: Het Vomsel wordt altijd gedaan in de Pastorale Eenheid waar je woont. (Dus niet in de eenheid waar je kind naar school gaat !!!) Het is belangrijk jonge gezinnen in je eigen buurt te leren kennen. Ook voor je kind is het belangrijk andere kinderen te leren kennen in de eigen Pastorale Eenheid (nieuwe vrienden = naastenliefde = sociaal worden). Het Vormsel is een feest van de Pastorale Eenheid waar je woont en dus geen schoolgebeuren. Praktisch krijgen de catechisten het ook niet rond als we ons niet houden aan deze regels. De catechisten van sommige Pastorale Eenheden zouden dan immers te grote groepen krijgen. We danken jullie dan ook voor je begrip. Ook mensen van buiten Tongeren - Herstappe, zullen elders hun weg moeten zoeken. Hieronder vindt u een link naar die contactadressen. Er zijn hier geen uitzonderingen op. Praktisch en organisatorisch kan dit niet.

Er zijn dus 6 mogelijkheden: je kent je pastorale eenheid (één van de vier), je kent je pastorale eenheid of geloofskern (parochie) niet en wil die opzoeken of u woont elders wonen buiten Tongeren

+ ELDERS WONEN

 

1.Pastorale Eenheid Onze-Lieve-Vrouw

Dit zijn de geloofskernen (parochies) St-Gillis, St-Maternus, St-Lutgart, St-Jozef, St-Jan en OLV-Basiliek

Als je in één van deze parochies WOONT, klik dan hier

2.Pastorale Eenheid Sint-Marcus

Dit zijn de geloofskernen (parochies) van de dorpen Diets-Heur (St-Cunibertus), Mal (Kruisvinding), Nerem (St-Servatius), Sluizen (St-Servatius), Vreren (St-Medardus) en Rutten (St-Martinus)

Als je in één van deze parochies WOONT, klik dan hier.

3.Pastorale Eenheid Sint-Benedictus

Dit zijn de geloofskernen (parochies) van de dorpen Herstappe (St-Jan Baptist), Koninksem (St-Servatius), Lauw (St-Petrus), Piringen (St-Gertrudis) en Widooie (St-Pancratius)

Als je in één van deze parochies WOONT, klik dan hier

4.Pastorale Eenheid Sint-Jacobus

Dit zijn de geloofskernen (parochies) van de dorpen Berg (St-Martinus), Henis (St-Hubertus), Neerrepen (St-Lutgerus), Overrepen (St-Laurentius), Riksingen (St-Gertrudis) en 's Herenelderen (St-Stephanus)

Als je in één van deze parochies WOONT, klik dan hier

5.Ik ken mijn Tongerse parochie of pastorale eenheid niet

Op basis van je adres kan je hier je parochie of pastorale eenheid opzoeken

6.Elders woonachtig

Als je niet ZELF binnen Tongeren met zijn fusiegemeenten WOONT, klik dan hier