#zoekverbinding met… Lourdes

Volgend jaar zien wij uit naar onze Kroningsfeesten met als thema #zoekverbinding. Maar wij kunnen dit jaar al verbinding zoeken met de bedevaarders van ons bisdom die naar Lourdes reizen.

In 1858 verscheen Maria 18 maal aan de kleine Bernadette Soubirous. Het begin van miljoenen mensen die op bedevaart gaan naar deze heilige plaats om te ervaren wat het betekent om ‘verbinding’ met elkaar te vinden. Het is door die verbinding met elkaar dat wij ook verbinding ontdekken met Maria en met haar Zoon Jezus Christus, de mens geworden Zoon van God.

Op bedevaart gaan naar Lourdes is toch nog zéér intrek, ook na twee jaren van corona. Een 420-tal bedevaarders vertrekken op 13 juli met bus en trein naar Lourdes voor een verblijf van 4 volle dagen om dan op 18 juli vol met nieuwe energie terug thuis te komen.

Vanuit Tongeren en gans ons dekenaat gaat een mooie groep mee op bedevaart. In totaal 77 bedevaarders uit ons dekenaat Tongeren: 28 uit Tongeren, 37 uit Bilzen en Hoeselt, 12 uit Munsterbilzen.

Ook thuisblijvers kunnen in verbinding blijven en sommige vieringen live volgen op het internet, via het TV-Lourdes kanaal (of het LOURDES LIVE kanaal op youtube.com)

  • Donderdag 14 juli om 17.00 uur de sacramentsprocessie.
  • Vrijdag 15 juli om 8.30 uur de eucharistie aan de Grot
  • Vrijdag 15 juli om 21.00 uur de lichtprocessie.
  • Zondag 17 juli om 9.30 uur de internationale viering in de Pius X-basiliek.