Doopsel Sint-Jacobus Tongeren

’s Herenelderen – Sint‑Stephanus • Berg – Sint‑Martinus • Henis – Sint‑Hubertus • Neerrepen – Sint‑Ludgerus • Overrepen – Sint‑Laurentius • Riksingen – Sint‑Gertrudis


Het doopsel is het eerste van de drie zogenaamde ‘initiatiesacramenten’. Het doopsel, de eucharistie (eerste communie) en het vormsel zijn de sacramenten die ons ‘initiëren’, ‘binnen leiden’ en ‘thuisbrengen’ in het leven van de christenen en van de gelovige gemeenschap rond Jezus Christus.

Waarom willen we ons kindje laten dopen?
Door ons kindje te laten dopen, vertrouwen we het toe aan de bescherming en de liefde van God. De ouders beloven hun kindje een christelijke opvoeding te geven, door het de vele verhalen over Jezus Christus te laten kennen. Het kindje wordt door het doopsel ook opgenomen in de brede kerkgemeenschap.

Praktische informatie

Je maakt een afspraak met diaken Paul Gielen, Kennedylaan 9, 3700 Tongeren  paul.gielen4@telenet.be0479 54 22 81012 26 33 59

De doopvieringen gaan telkens door op de eerste zondag van de maand om 16.00 uur.

Om het doopsel van je kindje optimaal voor te bereiden, word je uitgenodigd om deel te nemen aan één van de volgende samenkomsten:
Ma 18 maart 2024 om 20 uur
Ma 27 mei 2024 om 20 uur
Ma 16 september 2024 om 20 uur
Ma 18 november 2024 om 20 uur
Op deze samenkomsten zijn alle ouders van dopelingen uit heel Tongeren uitgenodigd. Deze samenkomsten gaan door in het parochiecentrum OLV, Stadhuisplein 8, te Tongeren. De samenkomst duurt ongeveer anderhalf uur waarbij je een toelichting over het doopsel krijgt en wat praktische informatie. Je hebt ook de gelegenheid tot een individueel gesprek met de doopheer van je kindje.
Inschrijven voor de samenkomst is niet noodzakelijk.

Meer informatie over het doopsel (betekenis, praktische zaken,…) vind je onder meer op gezinspastoraal.be en bijbelin1000seconden.be.