Vieringen Sint-Jacobus Tongeren

’s Herenelderen – Sint‑Stephanus • Berg – Sint‑Martinus • Henis – Sint‑Hubertus • Neerrepen – Sint‑Ludgerus • Overrepen – Sint‑Laurentius • Riksingen – Sint‑Gertrudis


 • Maria Moeder Gods

  Elk jaar op 1 januari vieren wij het hoogfeest van Maria Moeder Gods. De Heilige Maagd is de moeder van Christus, die zowel God de Zoon als de mens Jezus van Nazareth is. Lees verder


 • De strijd tegen armoede winnen we samen
  Collecte voor Welzijnszorg op de derde adventszondag (16-17/12/2023)

  In de sterke tijd van de advent vragen de bisschoppen van België onze aandacht voor de mensen uit de vierde wereld. Het gaat hier om mensen van bij ons die door de mazen van het net vallen en vaak nergens terecht kunnen. Het zijn mensen die leven aan de rand van de maatschappij, o.a. volwassen psychisch en mentaal gehandicapten, oud-gevangenen, drugverslaafden, alcoholisten, kansarme jongeren, mensen zonder werk die op de dool zijn, ongehuwde moeders, daklozen, aidspatiënten en noem maar op.
  Instellingen die zich het lot van deze mensen aantrekken, mogen op onze steun en waardering rekenen. Zoals Christus een voorkeur had voor de armen, zo willen wij als christenen in zijn spoor treden.


 • Winter weekvieringen

  Tijdens de winterperiode, van Allerheiligen tot Aswoensdag, wordt het aantal weekvieringen in Tongeren beperkt omwille van de verwarmingskosten. U kan voor een weekviering in deze periode terecht in de basiliek O.L.‑Vrouw Geboorte, in de Sint-Jozefkerk (Nieuw Tongeren) en in de Sint-Pancratiuskerk te Widooie.
  U vindt de uurregeling hier.


DatumUurViering
za 9 dec 2317.00 uurRiksingen ‑ Sint‑Gertrudis
ma 11 dec 2315.00 uurBasiliek O.L.‑Vrouw Geboorte, gebedsviering, orgel en samenzang o.l.v. Jan Peeters, diocesane verdeling van het Vredeslicht.
za 16 dec 2317.00 uurRiksingen ‑ Sint‑Gertrudis, collecte Welzijnszorg
za 16 dec 2319.00 uurBasiliek O.L.‑Vrouw Geboorte, gebedsviering, dekenale verdeling van het Vredeslicht.
za 23 dec 2317.00 uurRiksingen ‑ Sint‑Gertrudis, vierde zondag van de advent
zo 24 dec 2317.00 uurRiksingen ‑ Sint‑Gertrudis
di 26 dec 2310.30 uurBasiliek O.L.‑Vrouw Geboorte
za 30 dec 2317.00 uurRiksingen ‑ Sint‑Gertrudis
ma 1 jan 2410.30 uurBasiliek O.L.‑Vrouw Geboorte, hoogfeest van Maria Moeder Gods

U kan de lijst van vieringen beperken door in het “zoeken:” veld bijvoorbeeld “za” in te vullen indien u enkel de vieringen op zaterdag wil raadplegen. U kan “18.00” invullen om enkel de vieringen om 18.00 uur te raadplegen. Wil u enkel de vieringen in bijvoorbeeld Riksingen raadplegen, vult u gewoon “Riksingen” in het “zoeken:” veld in.
U kan ook een combinatie van zoektermen gebruiken: met “z Riksingen” ziet u enkel de vieringen tijdens het weekend in Riksingen. (De “z” beperkt de selectie tot “za” en “zo”, bijkomend beperkt “Riksingen” de selectie tot de vieringen in Riksingen.)

U kan hier de lijst van alle vieringen in Tongeren raadplegen.