Vieringen Sint-Marcus Tongeren

Diets‑Heur – Sint‑Cunibertus • Mal – Heilig Kruis • Nerem – Sint‑Servatius • Rutten – Sint‑Martinus • Sluizen – Sint‑Servatius • Vreren – Sint‑Medardus


 • Maria Moeder Gods

  Elk jaar op 1 januari vieren wij het hoogfeest van Maria Moeder Gods. De Heilige Maagd is de moeder van Christus, die zowel God de Zoon als de mens Jezus van Nazareth is. Lees verder


 • De strijd tegen armoede winnen we samen
  Collecte voor Welzijnszorg op de derde adventszondag (16-17/12/2023)

  In de sterke tijd van de advent vragen de bisschoppen van België onze aandacht voor de mensen uit de vierde wereld. Het gaat hier om mensen van bij ons die door de mazen van het net vallen en vaak nergens terecht kunnen. Het zijn mensen die leven aan de rand van de maatschappij, o.a. volwassen psychisch en mentaal gehandicapten, oud-gevangenen, drugverslaafden, alcoholisten, kansarme jongeren, mensen zonder werk die op de dool zijn, ongehuwde moeders, daklozen, aidspatiënten en noem maar op.
  Instellingen die zich het lot van deze mensen aantrekken, mogen op onze steun en waardering rekenen. Zoals Christus een voorkeur had voor de armen, zo willen wij als christenen in zijn spoor treden.


 • Soep op de stoep
  P.E. Sint-Marcus

  Op zondag 3 december 2023, na de eucharistieviering van 11.00 uur in de Sint‑Medarduskerk te Vreren, wordt u van harte uitgenodigd voor een tasje soep om de actie van Welzijnszorg te steunen. Lees verder


 • Winter weekvieringen

  Tijdens de winterperiode, van Allerheiligen tot Aswoensdag, wordt het aantal weekvieringen in Tongeren beperkt omwille van de verwarmingskosten. U kan voor een weekviering in deze periode terecht in de basiliek O.L.‑Vrouw Geboorte, in de Sint-Jozefkerk (Nieuw Tongeren) en in de Sint-Pancratiuskerk te Widooie.
  U vindt de uurregeling hier.


DatumUurViering
za 9 dec 2318.30 uurRutten ‑ Sint‑Martinus
zo 10 dec 2311.00 uurVreren ‑ Sint‑Medardus
ma 11 dec 2315.00 uurBasiliek O.L.‑Vrouw Geboorte, gebedsviering, orgel en samenzang o.l.v. Jan Peeters, diocesane verdeling van het Vredeslicht.
za 16 dec 2318.30 uurMal ‑ Heilig Kruis, collecte Welzijnszorg
za 16 dec 2319.00 uurBasiliek O.L.‑Vrouw Geboorte, gebedsviering, dekenale verdeling van het Vredeslicht.
zo 17 dec 2311.00 uurVreren ‑ Sint‑Medardus, aansluitend verdeling van het Vredeslicht.
collecte Welzijnszorg
zo 24 dec 2311.00 uurVreren ‑ Sint‑Medardus, vierde zondag van de advent
ma 25 dec 2311.00 uurVreren ‑ Sint‑Medardus
di 26 dec 2310.30 uurBasiliek O.L.‑Vrouw Geboorte
za 30 dec 2318.30 uurNerem ‑ Sint‑Servatius
zo 31 dec 2311.00 uurVreren ‑ Sint‑Medardus
ma 1 jan 2410.30 uurBasiliek O.L.‑Vrouw Geboorte, hoogfeest van Maria Moeder Gods

U kan de lijst van vieringen beperken door in het “zoeken:” veld bijvoorbeeld “za” in te vullen indien u enkel de vieringen op zaterdag wil raadplegen. U kan “18.00” invullen om enkel de vieringen om 18.00 uur te raadplegen. Wil u enkel de vieringen in bijvoorbeeld Vreren raadplegen, vult u gewoon “Vreren” in het “zoeken:” veld in.
U kan ook een combinatie van zoektermen gebruiken: met “z Vreren” ziet u enkel de vieringen tijdens het weekend in Vreren. (De “z” beperkt de selectie tot “za” en “zo”, bijkomend beperkt “Vreren” de selectie tot de vieringen in Vreren.)

U kan hier de lijst van alle vieringen in Tongeren raadplegen.