Verloren zonen
en hun Vader

CF Conferentie 11 maart 2024: Verloren zonen en hun Vader.

Op maandag 11 maart 2024 bent u van harte welkom in het cultureel centrum van Hasselt voor een boeiende lezing met als titel “Verloren zonen en hun Vader“, gedachten van Henri Nouwen bij een schilderij van Rembrandt, met Michel Kempeners, woord & Emiel Cockx, cello.

Met deze voorstelling die het midden houdt tussen meditatie, conferentie, voordracht en concert, brengt Christen Forum Limburg hulde aan het spirituele gedachtegoed van Henri Nouwen.

Fragmenten uit de bestsellerEindelijk Thuis” worden gebracht door woordkunstenaar Michel Kempeners, afgewisseld met muzikale intermezzo’s door de jonge Leuvense cellist Emiel Cockx. De inleiding wordt verzorgd door Hugo Quintiens.

“Eindelijk thuis” werd in 2011 door de lezers van de krant Trouw verkozen tot ‘Het mooiste spirituele boek’. In het Nederlands werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht en ook vandaag wordt het nog altijd gelezen.

In dit boek nodigt Nouwen ons uit om Rembrandts meesterwerk, ‘De terugkeer van de verloren zoon‘, dat de parabel van de onvoorwaardelijke en bevrijdende liefde van de vader op onnavolgbare wijze afbeeldt, op een nieuwe en directe manier te begrijpen.

De ontdekking van dit schilderij vormde voor Henri Nouwen het begin van een lang geestelijk avontuur. Het bracht hem tot een nieuw begrip van zijn roeping en gaf hem nieuwe kracht.

Eindelijk thuis vat een kernthema van Nouwens werk samen: ook een crisis kan vruchtbaar zijn.

Praktische info:

Maandag 11 maart 2024 om 20.00 uur
Cultuurcentrum Hasselt – Kunstlaan 5 – grote schouwburg
Toegang: 5,00 euro
Organisatie: Christen Forum Limburg

Meer info: www.christenforumlimburg.be
Download hier het programma 2023-2024 van het Christen Forum Limburg.