Hulp aan de slachtoffers van de overstroming in Voeren

Met het oog op de overstromingen die recentelijk de valleien van de Berwijn en de Voer hebben getroffen, willen mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt en mgr. Jean-Pierre Delville, bisschop van Luik, hun medeleven betuigen aan allen die door deze natuurramp zijn getroffen.

Watersnood.

De bisschoppen werden door de pastores en leiders van de christelijke gemeenschappen in deze regio op de hoogte gebracht van de pijnlijke situatie, en ze beseffen de omvang van de schade. Ze willen iedereen bedanken die zich solidair toont en hulp biedt aan degenen die door deze ramp zijn getroffen. Iedereen wordt aangemoedigd om gezinnen en personen in moeilijkheden te helpen. Tevens kan iedereen zelf een milde gift doen door te storten op rekening BE68 4500 2608 1134 op naam van VZW Bisdom Hasselt met vermelding « Hulp aan de Voerstreek ». De bisschoppen danken u hiervoor.

Het dekenaat Tongeren organiseert dit weekend en/of volgend weekend in elke parochie een bijzondere omhaling voor de slachtoffers van de watersnood in Voeren. Wij danken u van harte voor uw bijdrage.

De onmacht van mensen die ‘hebben en houden’ verliezen door de overstroming van de laatste dagen, blijft nog steeds hartverscheurend en beroert onze gemoederen. Deze gebeurtenissen tonen ons eens te meer hoe klein we zijn tegenover de natuurelementen, maar evenzeer maken ze ons tot getuige van medeleven en solidariteit. Onze bisschop roept ons op om eens te meer solidair te zijn met de getroffenen.