Kinderzegening
O.L.-Vrouw Tongeren

kinderzegening in de basiliek O.L.-Vrouw Geboorte te Tongeren.

Op 2 februari viert onze kerk het feest van Maria Lichtmis, of de opdracht van de Heer in de tempel. In deze periode worden naar aanleiding van dit kerkelijk feest de dopelingen van het afgelopen jaar gezegend.

Naar goede gewoonte nodigen we graag de ouders uit en de dopelingen, gedoopt tussen 1 mei 2022 en 31 december 2022, samen met eventueel de andere kinderen en de oma’s en opa’s voor een viering met kinderzegen. Zoals Maria en Jozef, het kind Jezus hebben opgedragen aan de Heer, zo willen wij ook onze dopelingen toevertrouwen aan God.

Voor de parochies O.L.‑Vrouw Geboorte, Sint‑Jan Baptist, Sint‑Jozef en Sint‑Maternus gaat deze viering met kinderzegen door op zaterdag 28 januari 2023 tussen 14.00 uur en 16.00 uur in de basiliek van Onze Lieve Vrouw-Geboorte, bij de Oorzaak onzer Blijdschap. Je kan dan vrij met je familie en kinderen naar de kerk komen waar wij je zullen onthalen. Op eigen tempo maak je een rondgang in de kerk om opnieuw kennis te maken met diverse rituelen. Op het einde van de rondgang in de basiliek worden de kinderen gezegend.

Jullie krijgen op deze dag ook het dooptegeltje van jullie zoon/dochter mee naar huis.
Van harte welkom!