Kinderzegening
O.L.-Vrouw Tongeren

kinderzegening in de basiliek O.L.-Vrouw Geboorte te Tongeren.

Op 2 februari viert onze kerk het feest van Maria Lichtmis, of de opdracht van de Heer in de tempel. In deze periode worden naar aanleiding van dit kerkelijk feest de dopelingen van het afgelopen jaar gezegend.

Naar goede gewoonte nodigen we graag de ouders uit en de dopelingen, die vorig jaar gedoopt werden, samen met eventueel de andere kinderen en de oma’s en opa’s voor een viering met kinderzegen. Zoals Maria en Jozef, het kind Jezus hebben opgedragen aan de Heer, zo willen wij ook onze dopelingen toevertrouwen aan God.

Voor de parochies O.L.‑Vrouw Geboorte, Sint‑Jan Baptist en Sint‑Maternus gaat deze gebedsviering met kinderzegen door op zondag 28 januari 2024 om 14.30 uur in de basiliek van Onze Lieve Vrouw-Geboorte, bij de Oorzaak onzer Blijdschap. Op het einde van de viering worden de kinderen gezegend. Voor de parochie Sint-Jozef er is een kinderzegen in de viering van zaterdag 3 februari 2024 om 17.00 uur. Voor de parochie Sint-Lutgart gaat de gebedsviering met kinderzegen door op zondag 4 februari 2024 om 14.30 uur.

Jullie krijgen op deze dag ook het doopaandenken van jullie zoon/dochter mee naar huis.
Van harte welkom!