Aanmelding Eerste Communie en Vormsel Tongeren

Aanmelding voor Eerste Communie en Vormsel.

Het school- en werkjaar loopt stilaan ten einde. Iedereen kijkt uit naar een welverdiende zomervakantie. En toch willen we reeds vooruit kijken naar het volgende jaar.

Heb je een kind of een jongere die naar het eerste of het zesde leerjaar gaat, en wil hij/zij zich misschien voorbereiden op de Eerste Communie of het Vormsel, dan is het nu al het moment om je kind aan te melden. Je kan hiervoor het formulier Eerste Communie of het formulier Vormsel gebruiken.
Aanmelden kan ook via de verantwoordelijke van je pastorale eenheid. Deze gegevens zijn eveneens te vinden op de website.

Natuurlijk is een ouder kind of jongere ook steeds welkom. In dit geval geef je gewoon een belletje aan de verantwoordelijke van je pastorale eenheid die je vragen graag zal beantwoorden.

We benadrukken wel dat er strikte voorwaarden verbonden zijn aan het deelnemen aan de voorbereiding op Eerste Communie en Vormsel:

  • woonachtig zijn in Groot Tongeren;
  • de kinderen nemen deel aan de viering van de Eerste Communie of het Vormsel in de eigen pastorale eenheid;
  • de kinderen volgen RK-godsdienst op school;
  • de definitieve inschrijving gebeurt op de ouderavond;
  • de deelname aan alle voorbereidende samenkomsten en vieringen is verplicht.

Indien er vragen zijn, gelieve telefonisch contact te nemen met de verantwoordelijke van je pastorale eenheid. Graag aanmelden voor 30 september! Klik hier om aan te melden voor de Eerste Communie, klik hier om aan te melden voor het Vormsel. Bij geen of te late aanmelding kan er een verschuiving zijn naar 2026.

We kijken nu al met enthousiasme uit naar de vele nieuwe ontmoetingen.

Marleen Driessen, voor de pastorale eenheden Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Benedictus
Josiane Houben, voor de pastorale eenheid Sint-Marcus
Marlies Thys, voor de pastorale eenheid Sint-Jacobus