De Kleine Cantorij
bestaat 30 jaar

Het kamerkoor De Kleine Cantorij uit Tongeren viert zijn dertigste verjaardag op zaterdag 25 november 2023 om 20.00 uur met een concert in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek te Tongeren.

Het kamerkoor De Kleine Cantorij uit Tongeren viert deze maand zijn dertigste verjaardag. Het semiprofessionele koor doet dat op zaterdag 25 november met een concert in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Tongeren, de plek waar het al vele jaren de kerkelijke hoogdagen, de radio- en televisiemissen en de pontificale vieringen opluistert.

‘De Kleine Cantorij werd in 1993 opgericht door Luc Ponet om de grote kerkelijke feesten op te luisteren’, zegt Jan Peeters, kapelmeester in de Tongerse basiliek. ‘Vandaag is Luc nog steeds onze titularis-organist. Samen met De Kleine Cantorij en de andere liturgische koren blijven we streven naar kwaliteitsvolle muziek op hoog niveau. Het repertoire van de Cantorij is heel gevarieerd en gaat van renaissance tot hedendaagse koormuziek met een voorliefde voor de klassieke periode’.

Het Tongers kamerkoor vormt al 30 jaar een belangrijke schakel in de Limburgse koorcultuur. Een verjaardag die het op 25 november viert in de basiliek in Tongeren. ‘We zullen dan o.a. het Requiem zingen van Wim Henderickx, een vernieuwde versie van het Requiem van Gabriel Fauré, en het Magnificat ave gratia plena van Kurt Bikkembergs’, zegt Jan Peeters. ‘We worden daarin begeleid door Luc Ponet en het Collegium Musicum, een ensemble van professionele musici dat eveneens al 30 jaar actief is in Tongeren’.

Concert De Kleine Cantorij, zaterdag 25 november 2023 om 20 uur in de basiliek van Tongeren. Tickets via anneliesvermeulen@live.be
Prijs: 25€

De website van De Kleine Cantorij vindt u hier.