Fakkeltocht

Kom op 4 februari naar Tongeren en toon mee dat we als jongeren het vuur en het licht willen zijn voor anderen. In verbondenheid met alle mensen.

Spreek met vuur

Spreek

Het is zo belangrijk dat jij als jongere de woorden vindt, om te laten weten wat er in je leeft . Wat jij voelt en denkt is van onschatbare waarde. God heeft speciaal voor jou iets bijzonders in petto. Een opdracht! En een deel van die opdracht is om aan anderen te vertellen over hoe jij de wereld ziet. Ook de paus roept jongeren daar dit jaar éxtra voor op.

Met

Echt groeien, dat doe je samen. Net zoals echt geloven. En echt leven. Dat doen we deze zomer met honderden duizenden op de Wereldjongerendagen in Lissabon. En in Tongeren houden we onze geschiedenis, onze gemeenschap, ons geloof levendig, met elke zeven jaar opnieuw een bijzonder evenement: de Kroningsfeesten. We roepen op tot broederlijkheid: als broers en zussen kijken naar elkaar, naar je vrienden, naar je buren, naar mensen dichtbij, mensen ver weg, naar mensen van het eigen geloof, naar mensen van een andere cultuur.

Vuur

Tijdens de Fakkeltocht dragen we niet zomaar een fakkel rond. We dragen écht vuur! Dit vuur toont ons enthousiasme, om de weg van Jezus te gaan. Ze noemen de feestdag vlak voor de Fakkeltocht “Maria Lichtmis”, omdat Maria de mama van Jezus is, en Jezus is als een licht voor heel de wereld. We geloven dat alles beter wordt met Hem, met Zijn licht, met ons licht.

Voorbereidende activiteit

Er wordt een werkvorm van een klein uurtje voorzien, met spel en bezinning zodat je je in groep kan voorbereiden op de fakkeltocht. Dit vind je op fakkeltocht.ijd.be.

Programma

  • 19.15 uur Aankomst aan Stadspark De Motten
  • 19.30 uur Vertrek Fakkeltocht
  • 20.45 uur Aankomst aan de basiliek & gebiedsviering
  • 21.30 uur Warme choco & wel thuis

Deelnameprijs

€5 p.p voor inschrijvingen vóór 28/01/2023.
€8 p.p. voor inschrijvingen na 28/01/2023.

Inschrijven

Via fakkeltocht.ijd.be.

Meer info en contact

IJD Hasselt | Tulpinstraat 75 | 3500 Hasselt
011 24 90 34 | ijdhasselt@ijd.be
www.ijd.be
fakkeltocht.ijd.be

foto’s: © Jente Vandewijer, persdienst Bisdom Hasselt.