Pelgrimstocht
Maastricht – Marialaach

De abdij Maria Laach ligt in een prachtig gebied in de Eifel omsloten door natuur.

Een 10-daagse tocht in avontuurlijke pelgrimsformule (overnachting in groepsverblijven met zelfverzorging). We stappen 180 km in negen etappes van  ± 20 km, van Maastricht naar Maria Laach.

Het thema is: ‘Beelden van Jezus’, vanuit een boek van Anselm Grün. Anselm Grün schetst in zijn boek 50 nieuwe beelden van Jezus: Jezus, de schismaticus Jezus, de vriend van vrouwen Jezus, de veelvraat en slemper, de buitenlander, de zwerver, de machtsweigeraar, de drop-out,… Hier wordt Jezus weer een persoon met wie je in conflict kunt komen – levend, helder en niet-clichématig, een provocatie voor orthodoxe en onorthodoxe mensen.

Met jou erbij?

  • De deelnameprijs bedraagt 500 € (alles inbegrepen: transport – maaltijden – overnachtingen).
  • Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Inschrijven

Bijgevoegd inschrijvingsformulier ingevuld te bezorgen aan Pelgrimspastoraal, Molenstraat 2C, 3600 Genk; of via mail: pelgrimspastoraal@gmail.com  én binnen de maand een voorschot van 150 € per persoon te betalen op rekening BE10 7360 5143 3104 van ‘CCV Hasselt Pelgrim’ met als mededeling: ‘Maria Laach’.

Deze pelgrimswandeling is een organisatie van de werkgroep Pelgrimspastoraal Bisdom Hasselt (verbonden aan CCV Hasselt).


Verdere info:
Luc Herbots, Molenstraat 2C, 3600 Genk
pelgrimspastoraal@gmail.com
0478 31 57 47

Website: www.pelgrimswandelingen.be

Je kan de folder “Op Pelgrimstocht! jaarprogramma 2022-2023” hier downloaden.