De blokkaars brandt voor onze studerende jeugd

De blokkaars in de Tongerse Onze-Lieve-Vrouwebasiliek brandt voor scholieren en studenten met examens. Deze kaars steken we aan om onze jeugd een steuntje in de rug te geven.

Ouders en ook grootouders lopen ook al eens vlug de basiliek binnen om een kaarsje aan te steken en bidden voor wat steun van ‘hogerhand’. De kracht van Onze-Lieve-Vrouw en van de Heilige Geest zijn welkom. De Kerk wil nabij zijn en zowel ouders als de studenten een hart onder de riem steken door de blokkaars aan te steken die de nadruk legt op de bloktijd van de studenten. Deze blokkaars wordt elk jaar opnieuw aangestoken tijdens de viering van Pinksteren.

Een gebed tot de Heilige Geest ligt er bij om te bidden in de kerk of om mee te nemen naar huis. De Heilige Geest vervulde op Pinksterdag het hart van de apostelen en de blokkaars wordt daaraan opgedragen. De apostelen durfden vanaf dat moment met vurige kracht praten over het leven en de daden van Jezus.

De blokkaars brandt bij Onze-Lieve-Vrouw, Oorzaak onzer Blijdschap, in de basiliek van Tongeren.

Over ieder van ons wordt de Heilige Geest uitgestort en mogen we Hem roepen om hulp en steun. Hij brengt ons kalmte en zelfvertrouwen in ons hart en onze geest.

Wij bidden tot Hem om angst en onzekerheid te verdrijven bij onze jeugd. Wij wensen hen geloof in hun kunnen en bieden de kracht van ons gebed. Een vruchtbare inzet: voor nu én voor morgen.

Gebed tot de Heilige Geest voor steun en zegen over onze jeugd.