De verbazende diversiteit van het eerste christendom

De lezingencyclus ‘Spraakwater’ is een vaste waarde in het jaarprogramma van het Gallo-Romeins Museum. Op woensdag 12 oktober 2022 om 19.30 uur kan je de lezing “De verbazende diversiteit van het eerste christendom” gegeven door dr. Daniël De Waele (Hoger Instituut voor Protestantse Godsdienstwetenschappen) bijwonen in het auditorium van het Gallo-Romeins Museum te Tongeren.

Het begrip ‘vroege christendom’ dekt veel ladingen. Bij de eerste christenen was er een grote diversiteit en tussen de diverse groepen deden zich spanningen voor. Een van de kwesties was hoe christenen zich moesten verhouden tot de Grieks-Romeinse godsdiensten, ook toen ze macht verwierven. Dr. Daniël De Waele (Hoger Instituut voor Protestantse Godsdienstwetenschappen) brengt dit fascinerende verhaal.

Dr. Daniël De Waele is docent aan het Hoger Instituut voor Protestantse Godsdienstwetenschappen te Brussel, en auteur van het boek ‘Ontluikend Christendom. Cultuurgeschiedenis van een nieuwe religie in de Grieks-Romeinse wereld’ en van verschillende andere boeken over christendom en religie.

Meer informatie: www.galloromeinsmuseum.be