Open Monumentendag zondag 11 sept. 2022

Zondag 11 september 2022 kan je in het kader van Open Monumentendag een bezoek brengen aan de parochiekerken van Diets-Heur, Lauw en Rutten. Je kan een rondleiding met gids volgen, de kerktoren van Rutten beklimmen of een lezing over Sint-Evermarus bijwonen.

Op Open Monumentendag zal het uitzonderlijk mogelijk zijn om de Sint-Cunibertuskerk in Diets-Heur, de Sint-Martinuskerk in Rutten en de Sint-Pieterskerk in Lauw te bezoeken. In elke kerk vindt zowel in de voor- als in de namiddag een bezoek onder leiding van een gids plaats.

In de Sint-Cunibertuskerk in Diets-Heur zal er een rondleiding vertrekken om 9u30 en om 13u, de Sint-Martinuskerk in Rutten is te bezoeken om 10u30 en 14u en in de Sint-Pieterskerk in Lauw staat om 11u30 en om 15u een gids voor u klaar.

Bovendien is het ook mogelijk om de toren van de Sint-Martinuskerk in Rutten te beklimmen. Deze zal doorlopend open zijn van 10-12u en van 14-16u. Tot slot zal Carine Grootaers om 15u in dezelfde kerk van Rutten een lezing geven over ‘Rutten en Sint-Evermarus’. Hierin gaat ze dieper in op de eeuwenoude band tussen het dorp en de heilige, zeker een aanrader dus!

Aangezien de groepen voor de rondleidingen met gids beperkt worden, is inschrijven hiervoor verplicht. Dit kan tot 5 september 2022 via stadsarchief@stadtongeren.be of telefonisch op het nummer 012 80 00 92. De kerktoren van Rutten is binnen de gestelde uren vrij toegankelijk, voor de beklimming van de vele trappen is vast schoeisel wel vereist. Ook voor de lezing is iedereen vrij welkom in de kerk van Rutten.