Slotconcert Internationale Zomeracademie Alden Biesen

Internationale Zomeracademie Alden Biesen, elk jaar in augustus.

Op 15 augustus 2024 om 15.00 uur bent u van harte uitgenodigd voor het orgelvesper in de basiliek O.L.-Vrouw Geboorte te Tongeren waarmee de opleiding aan de Internationale Zomeracademie Alden Biesen feestelijk afgesloten wordt.

Zomer betekent voor heel wat musici bijtanken en herbronnen, bij voorkeur in een omgeving met net dat tikkeltje meer. Zo’n plek is hier vlakbij, nl. de Landcommanderij Alden Biesen, waar jaarlijks een Zomeracademie plaatsvindt. Aanvankelijk was deze academie gericht op koorzangers, maar snel werd dit uitgebreid naar orgel en vervolgens naar orkest. Er worden verschillende doelgroepen aangesproken, van de amateur- tot de professionele muzikant die elk op hun niveau begeleiding krijgen van topmuzikanten. Aan de oorsprong van de Zomeracademie liggen onze cantor Jan Peeters en onze organist-titularis Luc Ponet, die er telkens weer in slagen om gerenommeerde musici uit binnen- en buitenland als docent aan te trekken. De basiliek speelt een belangrijke rol in de academie. Aan de beide orgels wordt er les gegeven voor de deelnemers van de orgelacademie.

Het feest van Maria Tenhemelopneming op dinsdag 15 augustus, wordt bijzonder opgeluisterd door de deelnemers van de Zomeracademie. De eucharistieviering van 10.00 uur wordt muzikaal verzorgd door de zangers en organisten van de academie, om 11.30 uur is er een orgelmis met de organisten en ’s namiddags om 15.00 uur wordt de Zomeracademie afgesloten met een orgelvesper waaraan alle deelnemers meewerken. Dit concert staat open voor iedereen.

Meer info over de Internationale Zomeracademie vindt u hier.